Kauppaneuvos Fredrik Frans Wallenstråle (1771–1857)

kauppias, laivanvarustaja

Ruotsalaissyntyinen Fredrik Frans Wallenstråle oli porilaisen laivanvarustuksen uranuurtaja. Hänellä oli 1830 liikenteessä viisi alusta, joiden yhteinen kantavuus oli lähes 1 000 lästiä. Tämä oli noin kolmannes koko Porin kaupungin kauppalaivaston yhteisestä lästimäärästä. Poikkeuksellista Wallenstrålen toiminnassa oli se, että hän toimi ilman yhtiökumppaneita. Muutoinkin Wallenstråle kulki uusia uria. Hän aloitti talonpoikaislankkujen oston ja myynnin Englantiin ja sittemmin myös Välimeren piiriin.

Lue koko artikkeli

  1. Voit lukea koko artikkelin kirjautumalla sisään Kansallisbiografian ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisun yhteisellä käyttäjätunnuksella. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, voit hankkia tunnuksen ja ostaa lukuoikeutta määräajaksi täyttämällä hakemuksen.

  2. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden yksittäiseen artikkeliin. Maksutapana on APE-Kukkaro. Voit maksaa artikkelin vasemman yläkulman APE-Kukkarolla.

  3. Kansallisbiografia ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisut ovat myös vapaasti luettavissa lukuisissa kirjastoissa. Katso listaus palvelun tarjoavista tahoista täältä.

Tämän artikkelin hinta on 2.00 €.APE-Kukkaro

Yhteystiedot

Biografiakeskus
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Hallituskatu 2 B, HelsinkiOta yhteyttä
Palaute

© Biografiakeskus, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, PL 259, 00171 HELSINKI

Palaute Yhteystiedot