Metsäneuvos Juhani Kause (1934–2006)

maanviljelijä, Kause Oy:n toimitusjohtaja
metsänhoitaja

Juhani Kause teki työurat sahanjohtajana ja maanviljelijänä. Sahateollisuuden pariin veti ja velvoitti suvun hallussa ollut Kause Oy, jonka palvelukseen Juhani Kause astui 1960 valmistuttuaan metsänhoitajaksi. Kause Oy myytiin 1980, ja Juhani Kausella ryhtyi päätoimiseksi maanviljelijäksi. Hänen toimintaansa luonnehti pitkäjänteisyys ja syvällinen asioihin paneutuminen. Hän oli vuosikymmeniä Porin johtavia kunnallispoliitikkoja ja vaikeiden aikojen yli kannatelleen konsensuspolitiikan rakentajia.

Lue koko artikkeli

  1. Voit lukea koko artikkelin kirjautumalla sisään Kansallisbiografian ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisun yhteisellä käyttäjätunnuksella. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, voit hankkia tunnuksen ja ostaa lukuoikeutta määräajaksi täyttämällä hakemuksen.

  2. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden yksittäiseen artikkeliin. Maksutapana on APE-Kukkaro. Voit maksaa artikkelin vasemman yläkulman APE-Kukkarolla.

  3. Kansallisbiografia ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisut ovat myös vapaasti luettavissa lukuisissa kirjastoissa. Katso listaus palvelun tarjoavista tahoista täältä.

Tämän artikkelin hinta on 2.00 €.APE-Kukkaro

Yhteystiedot

Biografiakeskus
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Hallituskatu 2 B, HelsinkiOta yhteyttä
Palaute

© Biografiakeskus, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, PL 259, 00171 HELSINKI

Palaute Yhteystiedot