Kauppaneuvos August Eklöf (1837–1912)

puutavarakauppias, teollisuudenharjoittaja

August Eklöf kuului Krimin sodan jälkeen 1860-luvulla toimintansa aloittaneisiin liikemiehiin. Tuohon aikaan säädetty liberalistinen lainsäädäntö mahdollisti yrittämisen aiempaa suuremmalle joukolle, mutta uusista yrittäjistä vain harva kykeni nousemaan pysyvästi esiin massasta. Eklöfiltä se kuitenkin onnistui. Hänestä tuli Porvoon 1800-luvun jälkipuolen merkittävimpiä ja monipuolisimpia yrittäjiä, joka vaikutti erityisesti puutavara-alalla.

Lue koko artikkeli

  1. Voit lukea koko artikkelin kirjautumalla sisään Kansallisbiografian ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisun yhteisellä käyttäjätunnuksella. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, voit hankkia tunnuksen ja ostaa lukuoikeutta määräajaksi täyttämällä hakemuksen.

  2. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden yksittäiseen artikkeliin. Maksutapana on APE-Kukkaro. Voit maksaa artikkelin vasemman yläkulman APE-Kukkarolla.

  3. Kansallisbiografia ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisut ovat myös vapaasti luettavissa lukuisissa kirjastoissa. Katso listaus palvelun tarjoavista tahoista täältä.

Tämän artikkelin hinta on 2.00 €.APE-Kukkaro

Yhteystiedot

Biografiakeskus
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Hallituskatu 2 B, HelsinkiOta yhteyttä
Palaute

© Biografiakeskus, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, PL 259, 00171 HELSINKI

Palaute Yhteystiedot