Kauppaneuvos Bror Johansson (1921–2009)

Oy Hedengren Ab:n toimitusjohtaja
diplomi-insinööri

Bror Johansson nimitettiin Oy Hedengren Ab:n toimitusjohtajaksi isänsä kuoleman jälkeen loppuvuodesta 1961. Hänen toimikauttaan sävytti tuontikaupan voimakas kasvu, joka heijastui myös yhtiön liikevaihdon kehitykseen. Hedengren oli koko Johanssonin kauden voitollinen. Se laajensi toimialaansa 1990-luvulle saakka valaistustekniikalla sekä mikrotietokoneilla ja alkoi sitten keskittyä luopumalla ajoneuvohuollosta ja teollisuustekniikasta. Johansson oli toimitusjohtajana vuoteen 1987 ja sitten vielä kaksitoista vuotta hallituksen päätoimisena puheenjohtajana.

Lue koko artikkeli

  1. Voit lukea koko artikkelin kirjautumalla sisään Kansallisbiografian ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisun yhteisellä käyttäjätunnuksella. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, voit hankkia tunnuksen ja ostaa lukuoikeutta määräajaksi täyttämällä hakemuksen.

  2. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden yksittäiseen artikkeliin. Maksutapana on APE-Kukkaro. Voit maksaa artikkelin vasemman yläkulman APE-Kukkarolla.

  3. Kansallisbiografia ja Suomen talouselämän vaikuttajat-verkkojulkaisut ovat myös vapaasti luettavissa lukuisissa kirjastoissa. Katso listaus palvelun tarjoavista tahoista täältä.

Tämän artikkelin hinta on 2.00 €.APE-Kukkaro

Yhteystiedot

Biografiakeskus
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Hallituskatu 2 B, HelsinkiOta yhteyttä
Palaute

© Biografiakeskus, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, PL 259, 00171 HELSINKI

Palaute Yhteystiedot