Kansallisbiografia-projekti

KoristekirjainKansallisbiografian 6 000 suomalaista elämäkertaa ovat syntyneet Suomen Historiallisen Seuran projektina vuosina 1993–2001. Tässä kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa historiahankkeessa on ollut kirjoittajana yli 700 historian, tieteen, taiteen, kulttuurin ja elinkeinoelämän asiantuntijaa.

» Siirry hakulomakkeeseen

Kansallisbiografian päätoimittajana ja toimituskunnan puheenjohtajana on toiminut professori Matti Klinge. Dosentti Anneli Mäkelä-Alitalo on toiminut Ruotsin ajan toimituksen päätoimittajana, dosentti Markku Tyynilä suuriruhtinaskunnan ajan toimituksen päätoimittajana ja dosentti Martti Häikiö itsenäisyyden ajan toimituksen päätoimittajana.

Kokoelman 6 000 artikkelia on julkaistu sekä Kansallisbiografia- verkkojulkaisuna että Suomen kansallisbiografia -kirjasarjana vuosina 2003–2007. Verkkojulkaisua pidetään ajan tasalla myös kirjasarjan ilmestymisen jälkeen; julkaistuja artikkeleita päivitetään tarpeen mukaan, ja kokoelmaan lisätään uusia artikkeleita.

Verkkojulkaisun artikkelit ovat kirjassa julkaistuja laajempia liitetietojensa osalta. Niihin kuuluvat verkkojulkaisussa myös tiedot henkilön koulutuksesta ja urasta, teoksista ja tuotannosta sekä julkisista kuvista ja muistomerkeistä.

Ohjeet verkkojulkaisuun viittaamiseen

Yhteystiedot

Biografiakeskus
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Hallituskatu 2 B, HelsinkiOta yhteyttä
Palaute

© Biografiakeskus, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, PL 259, 00171 HELSINKI

Palaute Yhteystiedot