Biografiakeskus julkaisee henkilöhistoriaa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskus  tuottaa, julkaisee ja ylläpitää pienoiselämäkertojen kokoelmia,  henkilöhistoriallisia verkkojulkaisuja, tutkittua elämäkerrallista tietoa sekä henkilökuvia. 

Tuotamme verkkojulkaisuja läheisessä yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat Suomen historiallinen seura (Kansallisbiografia-verkkojulkaisu), Suomen taloushistoriallinen yhdistys (Talouselämän vaikuttajat) sekä Suomen kirkkohistoriallinen seura (Turun hiippakunnan paimenmuisto).

Biografiakeskus tekee yhteistyötä myös Svenska litteratursällskapet i Finlandin kanssa, joka on toimittanut pääosin Suomen kansallisbiografian aineistoista Biografiskt Lexikon för Finland -verkkojulkaisun.

Kansallisbiografia-verkkojulkaisu, Talouselämän vaikuttajat sekä Turun hiippakunnan paimenmuisto ovat referee-julkaisuita, joiden sisällöstä vastaa tieteellisen seuran nimeämä toimituskunta. Toimituskunnat vastaavat aineistojen ja kirjoittajien valinnasta ja toimituksellisista  linjauksista sekä hyväksyvät julkaistavat tekstit.

Biografiakeskuksen henkilökunta hoitaa yhteydet toimituskuntiin ja kirjoittajiin, toimittaa ja täydentää aineistot julkaisuvalmiiksi, tuottaa  tietokannat ja verkkojulkaisut sekä vastaa niiden ylläpidosta ja päivityksistä. Välitämme myös SKS:n henkilökuvia.

Osa toimittamastamme aineistosta on julkaistu verkkojulkaisun lisäksi kirjoina.

Vuonna 2002 perustettu Biografiakeskus on osa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimusosastoa.
 

Biografiakeskuksen henkilökunta:

Kirsi Keravuori, toimituspäällikkö puh. 040 534 7418*
Risto Valjus, tutkija puh. 040 538 5406*, Talouselämän vaikuttajat
Maria Niku, toimitussihteeri puh. 040 779 1655*

Sähköposti: biografiakeskus@finlit.fi tai etunimi.sukunimi@finlit.fi

* Hinta soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,00 snt/min, hinta soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min

Yhteystiedot

Biografiakeskus
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Hallituskatu 2 B, HelsinkiOta yhteyttä
Palaute

© Biografiakeskus, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, PL 259, 00171 HELSINKI

Palaute Yhteystiedot